08 Januari 2010

Debat Piala Naib Canselor 2010

Perhatian.....

Kepada semua warga pelajar Universiti Malaysia Terengganu..
Debat Piala Naib Canselor edisi 2010 bakal menjelma...justeru, rebutlah peluang untuk menyertai aktiviti yang dapat membantu untuk memberi nilai tambah kepada 'resume' anda ini..

Sedikit info tentang debat PNC :-
  • Dikenali sebagai Piala Rektor di awal kemunculannya di KUSTEM
  • Mempunyai dua kategori utama iaitu Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu
  • Diadakan untuk mencungkil bakat-bakat baru untuk diketengahkan ke arena Debat IPT Malaysia
  • Dan banyak lagi kelebihannya....nantikan entri seterusnya...



Juara 2008 : Pasukan Hevotech

Juara 2009
Bahasa Melayu : Pasukan Double Helix A
Bahasa Inggeris : Pasukan Biodiversiti

Juara 2010 : ??????
Mungkin pasukan ANDA merupakan JUARA yang dicari untuk edisi kali ini


~Selamat Maju Jaya~

19 ulasan:

ALI XY berkata...

Team ENTECH Juara!!!!


WAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!

Cik Jijah berkata...

haha....adakah anda pasti??

atau mungkin hevotech akan kembali merebut takhta???/hahaha

UzaiR Rusli berkata...

alaa letak lah gambar juara tahun 2006 dengan 2007 jugak...

UzaiR Rusli berkata...

alaa letak lah gambar juara tahun 2006 dengan 2007 jugak...

Cik Jijah berkata...

sy xde gmbr tu...
abg uzair pas la kat sy..
team bio-D yg mng johan english taun lepas pon boleh bagi jugak...

faris berkata...

mungkin tahun ini akaun akan cube memasuki kelompok tersebut..hahaha...

Shafwan-Wahab berkata...

ehem ehem...

tahun ni FICOS masuk b.mlayu jugak~ ... b.mlayu n b.inggeris ~

syazwaney berkata...

lupe nak gtaw semua.. antr syarat pertandingan, pendebat universiti yang kini berada dlm tahun akhir takleh berdebat..

Life's a beach! berkata...

2004 dan 2005 pulak?
letak jer nama course yg menang kalau gambar tak de..
tapi for sure Uzair nk letak gambar marine bio yg sgt bangga dari 3 tahun lalu... hehe.. ;D

ALI XY berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
ALI XY berkata...

sape ye junior saya yang join debat pnc kali ni... harap2 mereka ble survive sendiri sbb sy tak dapat jadi 'pengurus' mereka lagi...

Hafiz!!!! Jawab!!!

ENTECH, The winner of UMT PNC Debate Tournament 2010 BM Category...hahahaha ~

poyo~

ALI XY berkata...

pembetulan...

ENTECH junior, kalau korang latihan debat, jangan lupa panggil saya tau... tapi kena inform awal2... 3 hari sebelum... takut clash ngan keje lain...

Tq..

ENTECH Juara!!!!

farissaharuddin berkata...

hahaha..ali kalo entech nak jadi juara..laluan x semudah disangka..hahaha

UzaiR Rusli berkata...

aku nak masuk jugak wakil post graduate student. kat syarat tak tulis pun xleh kan.

team post grad,
1. Kama
2. Kak amni
3. Maizah
4. Kak Laila (reserve sampai sudah)

tukang cari fakta kes: uzair
tukang bawak beg: Rais
Pengurus pasukan: Azrul

Cik Jijah berkata...

comelnye team abg uzair.....hehe

Izzatul Huda berkata...

betul3.. comel sgt~ haha

ALi berkata...

aku join team korang abg Uzair... tukang angkat kertas masa... haha

juga tukang seterika..

Shafwan-Wahab berkata...

Wanie >> HAH!! APA!!!

ALI berkata...

waniE >>> apa?????

kura2 dalam perahu..hehe