17 Ogos 2007

kekeciwaan

saye amat kecewa dgn sikap ahli kelab demi...belum pon boleh dipanggil pendebat..sudah tak mahu dtg ke perjumpaan kelab..tak tahulah dimana silapnya sehingga hanya seorang sahaja ahli kelab jniors yg datang..yang datang..presiden kelab:mohd uzair rusli; saya :tidak berjawatan; dan 2 org student masters; bekas pendebat kustem...dan seoran junior ali...tahun 2...saya tak tahulah apa akan jadi dgn masa depan debat UMT..impian saya sehingga pernah beberapa kali mimpi bertemu di pentas final dgn uiam..sudah tidak kesampaian..inginkan kejayaan utk adik-adik..tapi sayang..tak seorang pon berminat meneruskan perjuangan....klu beginilah gayanya...lebih elok jika UMT tak perlu hantar wakil utk mana2 pertandingan debat lagi selepas in...

6 ulasan:

amni berkata...

just my 2 cents:
kemunduran ni bukan setakat berlaku kat DEMI, mana2 pon lesu sekarang. Kita nak tanam kesedaran ni, macam kita nak tanam pokok la. Kena semai,siram, baja, belai, jaga, cabut rumput, buang ulat. Baru tumbuh subur. Nak buang kesedaran senang aja. Bagi hiburan2 melalaikan byk2. Nk bunuh pokok pon senang, tebang pokok tak sampai 1 hari,berbanding nak tanam bertahun2.
Akak pon pernah buat training yang turun akak dan farihi je. Sekarang ni bukan zaman nak tunjuk sapa salah dah, sekarang zaman nak tanam benih kesedaran. Sabar dan komitmen perlu ada. Bukan sekadar nak melatih pendebat, tapi nak melatih pemimpin. Setakat alasan final year projek dan assignment tu, boleh tiup2 habuk je. Sejauh mana rasa amanah dan tanggungjawab pada kelab lebih penting.
Korang pikir la baik2. Junior2 nak datang pon tak best coz senior pon tak ramai. Kalo tukar tempat kat hostel ke takleh?

Ali Asyraf berkata...

huhu... jangan kecewa... awal-awal nih, biar kita melayan kerenah junior... ajak mereka bersama-sama pegi tournament supaya mereka rasa seronok... InsyaAllah, lama kelamaan akan lekatlah mereka dengan debat... tapi, kalau yang senior tak dtg, itu masalah gak la... huhu...

Anonymous berkata...

pls remember guys.. especially the newcomers.. we debate bcause we want to share our thoughts, and most of all to strengthen the bond among each others.. make new friends.. have a new family.. if u cant be committed in doing this.. then.. dont be in the family.. wats da use having u if u cant be there, together with the others..

Anonymous berkata...

forgot.. the anonymous bfore is MameeMonster

amni berkata...

i agree with both comments, tapi nak jugak diingatkan, kalo takleh datang, atleast inform okeh??

Anonymous berkata...

relakss.... jgn kecewa sgt. kadang2 memang kita rasa kecewa kalau pegi debat ramai tak datang. tapi kita kena lah positif thinking skit. yang datang jgn tuduh marah kepada yg x datang. kelab ni kelab sukarela. kalo bosan berdebat, kita bleh anjur aktiviti lain. aku ingat nak buat jungle trekking plak. sape nak join bleh bgtau aku cepat2. sape2 ade aktiviti lain, bg jek lah cadangan. ni kan kelab korang semua... lagi satu, kepada junior, jgn kecewa plak andai kata datang kelab senior takde. korang sepatutnya boleh berdikari. berlatih sendiri atau buat aje ape2 aktiviti yg intelek skit. ape kata, budak2 tahun satu semua anjur pertandingan debat sains dan teknologi sekolah2 terengganu. piala dekan FST!!! sape sukarela nak jadi pengarah program atau ajk pelaksana, bgtau aku yek...
hidup debat!!!
ingat, kita debat ni suke2 jek. bukan nak tunjuk2 kat org, bukan nak berlagak, bukan nak cari musuh. so, jgn tension2 lagi...

ajak lah ramai2 kawan korang yg selalu tido kat bilik tu masuk kelab demi. aku tak paksa nak berdebat pun. just nak ramai2kan kawan sambil menambah ilmu. enjoy ur student life. jgn fikir sgt pasal asgmnt atau test yg mendatang, nanti korang rugi jadi student. kite kena enjoy jugak. tapi masih tetap ada batasan. takde maknanya duduk kat bilik berhempas pulas study, tapi otak tetap mcm org jumud. hehehe... sorry terkasar bahasa. selamat berpuasa.